Sporting Clube de Portugal (biyasa dipanggil Sporting Portugal) inggih punika asma sebuah klub ulah raga Portugal ingkang paling misuwur nglampahi tim bal-balannipun. Bermarkas ing Lisboa.

Sporting CP
Lambang Sporting
Jeneng dawaSporting Clube de Portugal
ParabanSportinguistas
Leões (Singa)
Verde-e-Brancos (Hijau dan Putih)
Jeneng cendhakSporting
YasaJuli 1, 1906 (1906-07-01) (113 taun kapungkur yang lalu)
StadhiyonStadion José Alvalade,
Lisboa, Portugal
Momotan50.049[1]
PrésidhènPortugal Frederico Varandas
PanglatihNèderlan Marcel Keizer
LigaSuperLiga
2018–19SuperLiga, ke-3
Sana jaringanKaca tepas klUb
Kandhang
Njaban
Katelu
Current season

Tim sepak bolanipun madeg taun 1906 lan misuwur badhé sistem pelatihan remajanipun. sami kaliyan Benfica lan Porto, kaping tiga punika "tiga klub terbesar" (os três grandes) ing Portugal. Sporting mainaken tetandhingan kandang ing Estádio José de Alvalade. Punika sampun 18 kali menjuarai Liga Portugal, sarta sekali meraih gelar Piala Winners (1964).

SkuatBesut

Tim utamaBesut

Per 1 September 2011.[2]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1   GK Rui Patrício
2   DF Alberto Rodríguez
3   DF Daniel Carriço 12px|Kapten
4   DF Ânderson (wkl. kapten)
5   DF Oguchi Onyewu
6   DF Evaldo Fabiano
7   FW Valeri Bojinov
8   MF Stijn Schaars
9   FW Ricky van Wolfswinkel
10   MF Marat Izmailov
11   MF Diego Capel
12   GK Marcelo Boeck
14   MF Matías Fernández
No. Pos. Jeneng
16   GK Tiago Ferreira (wk. kapten)
17   FW Jeffrén Suárez
18   FW André Carrillo
19   DF Santiago Arias
21   MF Fito Rinaudo
22   MF Luis Aguiar
25   MF Bruno Pereirinha
26   MF André Santos
28   MF André Martins
33   FW Diego Rubio
47   DF João Pereira (wk. kapten)
48   DF Emiliano Insúa
77   MF Elias Trindade

Pratélan B UEFABesut

Pemain punika kalebet ing Pratélan B UEFA.[3]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
34   DF Tiago Ilori
40   FW Betinho
41   FW Alexandre Guedes
42   MF Altaír Júnior
43   MF Filipe Chaby
45   FW Iuri Medeiros
46   MF João Carlos
No. Pos. Jeneng
49   MF Luís Cortez
50   DF Michael Pinto
52   GK Rafael Veloso
53   DF Ricardo Esgaio
54   MF João Mário
55   DF Tobias Figueiredo
57   FW Carlos Mané

Dipun ampilakenBesut

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
32   GK Vítor Golas (ke Penafiel)
  GK Luís Ribeiro (ke Sertanense)
41   DF Cédric Soares (ke Académica)
28   DF João Gonçalves (ke Olhanense)
30   DF Mexer (ke Olhanense)
10   DF Nuno Reis (ke Cercle Brugge)
  DF Pedro Mendes (ke Real Madrid)
  DF Eric Dier (ke Everton)
  DF Juary Soares (ke Sertanense)
6   DF Marco Torsiglieri (ke Metalist)
5   DF Leandro Grimi (ke Genk)
15   DF Atila Turan (ke Beira-Mar)
20   DF André Marques (ke Beira-Mar)
No. Pos. Jeneng
10   MF Adrien Silva (ke Académica)
  MF William Carvalho (ke Fátima)
23   MF Diogo Rosado (ke Feirense)
  MF Zézinho (ke Atlético)
25   MF Jaime Valdés (ke Parma)
8   MF Celsinho (ke Târgu Mureş)
21   MF Renato Neto (ke Cercle Brugge)
22   FW Diogo Salomão (ke Deportivo de La Coruña)
17   FW Wilson Eduardo (ke Olhanense)
14   FW Sinama Pongolle (ke Saint-Étienne)
19   FW Amido Baldé (ke Cercle Brugge)
11   FW William Owusu (ke Westerlo)

Pemain kaliyan kewarganagaraan gandaBesut

Pemain-pemain ingkang misuwurBesut

Cathetan sukuBesut

  1. "Club Info". sporting.pt. Dijupuk 2010-12-22. 
  2. (ing basa Portugis) "Football - Squad Season 2011-1012". Sporting.pt. 2011-8-01.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. "Sporting squad for UEFA Europa League". UEFA.