Tuduhaké menu pokok

Stadion Ernst Happel minangka siji stadion bal-balan ing kutha Wina, Austria. Stadion iki minangka stadion gedhé dhéwé ing nagara iku. Stadion iki nganti taun 1992 jenengé Stadion Prater. Prater diadegaké wiwit taun 1921 nganti 1992. Stadion iki naté ngalami karusakan abot déning pemboman Sakuthu. Déning UEFA, stadion iki diwènèhi predhikat bintang lima. Stadion iki tau dianggo final Liga Champions UEFA ing taun 1964, 1987, nganti 1995.

Ernst Happel Stadium
Ernst-Happel-Stadion
Nama lengkapErnst-Happel-Stadion
Nama lamaPrater Stadium (Praterstadion)
LokasiVienna, Austria
Pelepasan tanah1929
Dibuat1929-1931
DibukaJuly 11, 1931
Direnovasi1986
PemilikCity of Vienna
OperatorWiener Stadthalle Betriebs- und Veranstaltungsgesellschaft m.b.H.
ArsitèkOtto Ernst Schweizer
Kapasitas53,008
68,500 (U2 concert 30 August 2010)
Ukuran lapangan105 x 68 m
Pemakai
Austrian national football team
Austria Vienna (UEFA-organised games only)
Rapid Vienna (UEFA-organised games only)

Kapasitas stadion iki 53.008 kursi lan dianggo tetandhingan Piala Éropah 2008 ya iku telung grup, rong prapat final, siji semifinal, lan final.

Pranala njabaBesut