Wina

(Kaelih saka Vienna)

Wina (Jerman: Wien, Inggris: Vienna) iku kutha krajan nagara Ostenrik. Kutha iki kang ndunungi 1,8 yuta jiwa lan 2,2 ing laladan Wina Raya. Kutha iki kutha gedhé dhéwé ing Ostenrik lan uga dadi punjer budaya, ékonomi lan pulitik. Ing kutha iki ana kantor PBB lan OPEC.

Wina
Wien
Kiwa-Tengen, ndhuwur-ngisor: Rathaus, Schloss Schönbrunn, Riesenrad, Staatsoper, Stephansdom, Kunsthistorisches Museum, Stephansplatz, Sachertorte, Johann-Strauß-Denkmal, Sezession, Donau City, Hundertwasserhaus
Gendéra Wina
Gendéra
Official seal of Wina
Lambang
Coat of arms of Wina
Coat of arms
NagaraOstenrik Ostenrik
WewengkonWien
Pamaréntahan
 • WalikotaMichael Häupl (SPÖ)
 • Wakil-WalikotaMaria Vassilakou (Grüne)
Laladan
 • City414,65 km2 (16,010 sq mi)
 • Land395,26 km2 (15,261 sq mi)
 • Water19,39 km2 (749 sq mi)
Élepasi151 (Lobau) – 542 (Hermannskogel) m (495–1.778 ft)
Cacah warga (2011)
 • City1.714.142 Increase
 • Pepadhet4.002,2/km2 (103,660/sq mi)
 • Urban1.983.836
 • Métroca. 2.419.000
 Statistik Ostenrik,[1] VCÖ – Mobilität mit Zukunft[2]
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Situs wèbwww.wien.gv.at
Peta Ostenrik lan pernahé Wina
Kutha Wina, Ostenrik


Cathetan sukuBesut

  1. "STATISTIK AUSTRIA – Bevölkerung zu Quartalsbeginn seit 2002 nach Bundesland". Statistik.at. 20 October 2010. Dibukak ing 19 January 2011.
  2. "VCÖ.at: VCÖ fordert Nahverkehrsoffensive gegen Verkehrskollaps in den Städten". vcoe.at. 2008. Dibukak ing 5 August 2009.