Tuduhaké menu pokok
Gendéra OPEC
Markas OPEC ing Wina.

Organisasi Nagara-nagara Pangèkspor Lenga Bumi (basa Inggris: Organization of the Petroleum Exporting Countries/OPEC; iku organisasi sing tujuané négosiasikaké masalah-masalah ngenani prodhuksi, rega lan hak konsèsi lenga bumi karo perusahaan-perusahaan lenga.

OPEC diyasa tanggal 14 September 1960 ing Bagdad, Irak. Nalika iku anggotané mung limang nagara. Wiwit taun 1965 markasé mapan ing Wina, Austria.

AnggotaBesut

AfrikaBesut

AsiaBesut

Amérika KidulBesut

  •   Ekuador (1973-1993, bali dadi anggota wiwit taun 2007)
  •   Venezuela (nagara pangadeg, September 1960)

Anggota sing metuBesut

  •   Gabon (kaanggotaan penuh saka 1975-1995)
  •   Indonésia (anggota wiwit Dhésèmber 1962-Mèi 2008)

Pada Mèi 2008, Indonesia mengumumkan bahwa mereka telah mengajukan surat untuk keluar dari OPEC pada akir 2008 mengingat Indonesia kini telah menjadi importir lenga (sejak 2003) atau net importer dan tidak mampu memenuhi kuota produksi yang telah ditetapkan.

Mungel dadi anggotaBesut

Pranala njabaBesut