Setatsiyun Pasar Minggu

(Kaelih saka Stasiun Pasar Minggu)
Sepur ing setatsiyun pasar minggu

Setatsiyun Pasar Minggu (PSM) inggih punika minangka salah satunggaling setatsiyun sepur ingkang mapan wonten ing laladan Pasar Minggu, Jakarta Selatan.[1] Stasiun sepur punika mapan wonten ing Laladan Operasi 1 Jakarta. Wonten ing sebrang dalan saking JL. Pasar Minggu saking stasiun punika wonten pusat kanggé blanja wonten ing swalayan Ramayana lan Borobudur. Kajawi punika, caket kaliyan stasiun pasar minggu punika ugi wonten pasar tradhisional ingkang nyamektakaken lan nyadé manéka warna jinis kabetahan kulawarga. Wonten ing stasiun Pasar Minggu piyabak wonten toko - toko ingkang nyadé manéka warna barang kabetahanipun para penumpang sepur. Ing stasiun punika ugi wonten 4 jalur supados sepur ékonomi lan express boten sami tabrakan. Stasiun PAsar Minggu piyambak ugi sampun dipunjangkepi kaliyan CCTV sami kados stasiun sepur ingkang sanèsipun.[2]

Jalur SepurBesut

Déné jalur sepur ingkang dipunsamketakaken wonten ing stasiun Pasar Minggu punika inggih wonten sekawan kados ing ngandhap punika:

  • KRL Jabotabek (Red Line Local) dhateng Bogor - Jakarta Kota
  • KRL Jabotabek (Red Line Express) dhateng Bogor - Jakarta Kota
  • KRL Jabotabek (Yellow Line Local) dhateng Dhépok - Jatinegara
  • KRL Jabotabek (Yellow Line Express) dhateng Dhépok - Jatinegara

Angkudan umumBesut

Lan angkudan umum ingkang sampun samketa wonten ing sak lebetipun stasiun Pasar Minggu punika ing antawisiipun inggih kados makaten:

  • Kopaja S68 Kampung Melayu-Ragunan (medal Ragunan Raya - Raya Pasar Minggu - Pancoran - MT Haryono - Tebet)
  • Kopaja S606 Pasar Minggu - Srengseng Sawah (medal Tanjung Barat - Lenteng Agung)
  • Kopaja S614 Pasar Minggu - Cipulir (medal Pejaten - Ampera - Prapanca - Antasari - Dharmawangsa - Barito - Taman Puring - Kebayoran Lama - Ciledug Raya)
  • Metromini S62 Pasar Minggu - Manggarai (medal Raya Pasar Minggu - Pancoran - Supomo - Saharjo)
  • Metromini S64 Pasar Minggu - Cililitan (medal Raya Pasar Minggu - Kalibata - Dewi Sartika)
  • Metromini S75 Pasar Minggu - Blok M (medal Raya Ragunan - Mampang - Wolter Monginsidi)
  • Metromini S640 Pasar Minggu - Tanah Abang (medal Raya Pasar Minggu - Pancoran - Komdak - Sudirman - Thamrin - Kebon Sirih)
  • Mayasari Bakti AC81 Kalideres - Dhépok (medal Margonda - Lenteng Agung - Raya Pasar Minggu - Pancoran - Komdak - Slipi - Grogol)
  • PPD P54 Grogol - Dhépok (medal Margonda - Lenteng Agung - Raya Pasar Minggu - Pancoran - Komdak - Slipi)
  • DAMRI Pasar Minggu - Papan Anggegana (medal Raya Pasar Minggu - Pancoran - Tol Dalam Kota - Tol Sediyatmo)
Stasiun sadèrèngipun:
Stasiun Pasar Minggu Baru
Jalur KA Manggarai-Padalarang Stasiun salajengipun:
Stasiun Tanjung Barat

Cathetan sukuBesut

Cithakan:Stasiun kereta api ing Indonesia

Koordhinat: 6°16′57″S 106°50′42″E / 6.2825652°S 106.8450129°E / -6.2825652; 106.8450129