Layang Préntah Sewelas Maret

(Kaelih saka Supersemar)

Layang Préntah Sewelas Maret utawa ing Basa Indonésia: Surat Perintah Sebelas Maret kang dicekak dadi Supersemar iku layang préntah kang ditapakasmani déning Présidhèn Républik Indonésia Soekarno ing tanggal 11 Maret 1966.

Surat Perintah Sebelas Maret - President version.jpg
Salah siji gagrag Supersemar

Layang iki isiné préntah marang Soeharto, minangka Panglima Komandho Operasi Kaamanan lan Katertiban (Pangkopkamtib) supaya tumindak kang dianggep perlu kanggo ngatasi situasi kaamanan kang rusuh wektu iku.