Surat Al Humazah

al-Humazah
الهُمَزة
Barkas:Al-Humaza.png
Informasi
Makna Pangumpat
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 104
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 9 ayat

Tèks[1]Besut

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
وَيْلٌ لِّكُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ ﴿١﴾ ٱلَّذِى جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُۥ ﴿٢﴾ يَحْسَبُ أَنَّ مَالَهُۥٓ أَخْلَدَهُۥ ﴿٣﴾ كَلَّا ۖ لَيُنۢبَذَنَّ فِى ٱلْحُطَمَةِ ﴿٤﴾ وَمَآ أَدْرَٮٰكَ مَا ٱلْحُطَمَةُ ﴿٥﴾ نَارُ ٱللَّهِ ٱلْمُوقَدَةُ ﴿٦﴾ ٱلَّتِى تَطَّلِعُ عَلَى ٱلْأَفْـِٔدَةِ ﴿٧﴾ إِنَّهَا عَلَيْهِم مُّؤْصَدَةٌ ﴿٨﴾ فِى عَمَدٍ مُّمَدَّدَةٍۭ ﴿٩﴾

Alih aksaraBesut

JarwanipunBesut

  1. Cilaka temen sarupane wong kang nacat lan nyatur ala (marang Muhammad).
  2. Kang nglumpukake bandha lan milang bandhane ginawe andel - andel (panulak bilai).
  3. Ngira yèn bandhane mau bisa nglanggengake awake (luput ing pati).
  4. Luput panemune, wong mau bakal dicemplungake neraka Huthomah.
  5. Sapa kang meruhake sira, apa kang kang jenenge Huthomah iku?
  6. Huthomah iku neraka kagungane Allah kang diurubake.
  7. Kang panase tekan ing ati.
  8. Neraka Huthomah kanggo nyiksa wong kang nyatur ala mau ngrukup marang dhèwèké.
  9. Ing sajeroning pathok kang diedekake.[2]

Cathetan sikilBesut

  1. Tanzil.info
  2. Kajarwakaken kanthi midhangetaken Tapsir Al-Quran Suci Basa Jawi anggitanipun Profesor K.H.R Muhammad Adnan.

Pranala njabaBesut

myQuran Translation


Surat Sadurungė:
Surat Al ‘Ashr
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Fiil
Surat 104