al-Fil
الْفِيلِ
Gambar:Al-Fil.png
Informasi
Makna Gajah
Klasifikasi Makkiyah
Surat ka 105
Juz Juz 30
Statistik
Gunggung ruku' 1 ruku'
Gunggung ayat 5 ayat

Surah Al-Fil iku surat ka-105 sajeroning al-Qur'an, dumadi saka 5 ayat. Surat iki kagolong surat Makkiyah. Jeneng Al Fiil ateges Gajah, dijupuk saka ayat pisanan surat iki. Topik surat iki ya iku kisah wurungé usaha ngrusak Ka'bah déning Abrahah (raja Yaman) lan 60.000 tentarané, kalebu 13 gajah (9 sajeroning versi liya). Taun kadadéan prastawa iki uga dicathet sajeroning sajarah Islam minangka Taun Gajah.

Pranala njabaBesut


Surat Sadurungė:
Surat Al Humazah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Kurès
Surat 105