Syarief Hasan

Syariefuddin Hasan utawa kang kondhang kanthi jeneng Syarief Hasan (lair ing Palopo, Sulawesi Kidul, 17 Juni 1949; umur 73 taun).[1] Syarief Hasan iku politisi Indonésia kang dadi Mantri Nagara Koperasi dan Usaha Kecil dan Menengah Républik Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II.[1] Saliyané dadi mantri, Syarief Hasan uga tau njabat dadi anggota Komisi XI lan Panitia Anggaran DPR nnalika periode 2004-2009.[1] Syarief Hasan nikah karo wong wadon kang jenengé Inggrid Maria Palupi Kansil, S.Sos, presenter lan juru main sinétron kang dadi anggota DPR periode 2009-2014.[1]

Syarief Hasan
Syarief Hasan 2016.jpg
Mantri Nagara Koperasi dan Usaha Kecil dan Menengah Républik Indonésia 10
Linggih
22 Oktober 2009 – 1 Oktober 2014
PrésidhènSusilo Bambang Yudhoyono
Kang sadurungéMari Elka Pangestu
(ad-interim)
Kang sawiséAAGN Puspayoga
Rerincèn dhiri
Lair (1949-06-17) Juni 17, 1949 (umur 73)
Indhonésia Palopo, Sulawesi Kidul, Indonésia
BangsaIndonésia
SisihanInggrid Kansil
AnakZiankha Amorrette Fatimah Syarief

Saka pernikahané iki, Syarief Hasan nduwé anak kang cacahé telu.[2] Syarief Hasan tau sekolah ing SD Negeri Makasar, SMP Islam Makasar, SMEA Negeri 3 Makasar, Fak.Ékonomi UNKRIS, Magister Management, UNKRIS, Magister Business Adm. California State University, Pasca Sarjana Unkris.[2] Syarief hasan tau kerja ing akèh prusahaan, kaya ta PT. Mesa Apasara wiwit taun 1990 nganti saiki, PT. Baritha Multi Recon nalika taun 1979-1985, PT. IFC Jakarta 1985-1990, PT. United Tractors 1973-1979.[2] Syarief Hasan uga aktif ing organisasi.[2] Organisasi kang tau dilakoni Syarief Hasan ya iku HMI Sulawesi Selatan, Ketua OSIS SMA 3 Makasar, Ketua DPD Parté Dhémokrat, Ketua DPP Parté Dhémokrat, Bendahara Alumni Universitas Krisnadwipayana.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)
  2. a b c d e pulitik.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 24 Agustus 2011)