Taman alam

Taman minangka area ruang alami, semi-alam utawa tanduran sing disisihake kanggo kesenengan lan rekreasi manungsa utawa kanggo nglindhungi satwa utawa habitat alam. Taman kutha minangka papan ijo sing disisihake kanggo rekreasi ing kutha lan kutha. Taman nasional lan taman negara minangka papan ijo sing digunakake kanggo rekreasi ing padesan. Taman negara lan taman propinsi dikelola dening negara lan lembaga pamrentah sub-nasional. Taman bisa uga kalebu wilayah suket, watu, lemah lan wit, nanging bisa uga ngemot bangunan lan artefak liyane kaya ta monumen, air mancur utawa struktur taman bermain . Akeh taman sing duwe lapangan kanggo main olahraga kaya ta baseball lan bal-balan, lan area aspal kanggo game kaya ta basket . Akeh taman sing duwe dalan kanggo mlaku-mlaku, mancal lan kegiyatan liyane. Sawetara taman dibangun cedhak karo banyu utawa alur banyu sing bisa uga kalebu wilayah pantai utawa dermaga. Taman kutha asring duwe bangku kanggo lungguh lan bisa uga ngemot tabel piknik lan pemanggang barbecue .

Taman Veale ing Adelaide, Australia
Taman Sad Janka Kráľa ing Bratislava, Slowak
Taman Valkeisenpuisto ing Niirala, Kuopio, Finlan.
Park de Gagel ing Utrecht, Walanda

Taman sing paling gedhe bisa dadi wilayah alam sing jembar atusan ewu kilometer persegi (utawa mil persegi), kanthi satwa liar lan fitur alam kaya ta gunung lan kali. Ing pirang-pirang taman gedhe, kemah ing tendha diidini kanthi ijin. Akeh taman alam dilindhungi undhang-undhang, lan pangguna bisa uga kudu ngetutake larangan (kaya ta aturan nglarang kobongan terbuka utawa nggawa botol kaca). Taman nasional lan sub-nasional gedhe biasane diawasi dening ranger taman . Taman gedhe bisa uga duwe area kayak lan hiking ing wulan sing luwih anget, lan ing sawetara negara hemisfer sisih lor, ski salib lan snowshoe ing wulan sing luwih adhem. Uga ana taman hiburan sing nduwe pertunjukan langsung, nitih papan pameran, minuman, lan game kasempatan utawa trampil.

Wit-witan kanthi kembang sing apik banget, Taman Perambur Flyover (Murasoli Maran Flyover Park), Chennai, Tamil Nadu, India.