Tan Teng-pho

Tan Teng-pho (lair 2 Fèbruari 1895 – pati 25 Maret 1947 ing umur 52 taun), yaiku pelukis dan pulitikus Taiwan. Ing 1926, lukisan lenga gaweane Street of Chiayi ditampilke ing Pameran Seni Rupa Kekaisaran [zh] kapitu ing Jepang, sing dadi kaping pertami karya seniman Taiwan sing dipajang ing pameran.[1] Tan ngecurahke uripe ing pandidikan lan pambuatan, lan bener-bener merhatike soal pengembangan budaya humanis ing Taiwan. Ia mung ora ngacurahke lukisan gaweane dhewe, nanging uga ngapromosikake pandidikan asestetik marang rakyat Taiwan. Ia dipateni nalika Insiden 28 Februari, sebuah pemberontakan taun 1947 ing Taiwan sing dilakoni dening Kuomintang (KMT).

Tan Teng-pho
Chen Chengpo nd.jpg
Lair2 Februari 1895
Distrik Kagi, Prefektur Tainan, Provinsi Fujian-Taiwan, Dinasti Qing
Pati24 Maret 1947
Chiayi, Taiwan
Jalaran patiInsiden 28 Februari
PakaryanPelukis, pulitikus
Karya kondhangDalan Chiayi (嘉義の町中? alt. 嘉義街外)
TélévisiMenika karakter ing La Grande Chaumiere Violette 紫色大稻埕 (seri TV 2016)
Jeneng Cina
Cina Padatan 陳澄波

ReferensiBesut

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng tt

Pranala jabaBesut