Tejakusuma V

Adipati Tejakusuma V ya iku adipati Ing Lasem taun 1714-1726 kang diangkat dening Pakubuwana I. Anane perang rebut keprabon ing jaman Amangkurat IV uga njalari owah-owahan kahanan ing Lasem. Tejakusuma ndhukung Pangeran Arya Mataram kang ngraman lan pacak baris ing Pathi. Nanging sawise kraman wis lerem ing taun 1723 Tejakusuma tetep dadi adipati nganti lereh ing taun 1726. Tejakusuma tetep dedalem ing kadipaten déné penggantine aran Tumenggung Widyaningrat (Oei Ing Kiat) gawe kadhaton anyar ing sakulone.[1]

RujukanBesut

  1. Unjiya, M. Akrom,. Lasem, negeri Dampoawang : sejarah yang terlupakan (Cetakan 1 ed.). Depok, Sleman, Yogyakarta. ISBN 978-602-70501-3-6. OCLC 908106872.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)