Tembung artosipun

Tembung artosipun ing ukara iku kanggo ngramakaké tembung artinya utawa artinipun.

Ayat punika suraosipun makaten.

OwahanBesut

Tembung arti iku isih kapetung tembung basa Indonésia, durung mlebu ing basa Jawa. Ing basa Jawa tembung arti bisa diganti nganggo tembung teges, makna, utawa surasa. Tembung teges Ian makna iku kalebu éwoning tembung krama-ngoko, temah ora perlu dikramakaké. Déné, tembung surasa kalebu tembung ngoko, kramané dadi suraos. Teges lan surasa utawa suraos iku tembung Jawa tulèn, déné tembung makna asale saka basa Arab.

Kanthi mangkono, upamané ukara “ayat punika artosipun makaten” bisa diowahi mangkéné:

  1. Ayat punika tegesipun makaten.
  2. Ayat punika maknanipun makaten.
  3. Ayat punika suraosipun makaten.[1]

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. Widati, Sri, dkk (2012). Puspa Rinoncé. Yogyakarta: Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan Badan Pengembangan dan Pembinaan Bahasa Balai Bahasa Provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta. p. 2. ISBN 978-979-1854-05-4.

Pranala jabaBesut