The Wrestler (filem 2008)

The Wrestler yaiku film drama Amerika taun 2008 sing disutradarani dening Darren Aronofsky lan digawé dening Darren Aronofsky lan Scott Franklin. Naskah film iki ditulis dening Robert Siegel. Juru paragane Mickey Rourke, Marisa Tomei lan Evan Rachel Wood .

The Wrestler
250px
Poster film The Wrestler
DisutradaraniDarren Aronofsky
DiprodhuseriDarren Aronofsky
Scott Franklin
DiskénariyoniRobert Siegel
DibintangiMickey Rourke
Marisa Tomei
Evan Rachel Wood
DimusikiClint Mansell
SinématografiMaryse Alberti
Dibesut déningAndrew Weisblum
Perusahaan
prodhuksi
Wild Bunch
Protozoa Pictures
Dibabar déningFox Searchlight Pictures
Tanggal metu
  • Sèptèmber 5, 2008 (2008-09-05) (Festival Film Venesia)
  • Dhésèmber 17, 2008 (2008-12-17) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Januari 30, 2009 (2009-01-30) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
109 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$6 juta[2]
Kalarisan$44.703.995[2]

Film The Wrestler wiwit ditayangke ing Festival Film Venice ing 5 September 2008 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 17 Desember 2008 ing basis winates lan 30 Januari 2009 sing akeh.[3] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru ParagaBesut

  • Mickey Rourke minangka Robin Ramzinski / Randy "The Ram" Robinson
  • Marisa Tomei minangka Pam / Cassidy
  • Evan Rachel Wood minangka Stephanie Ramzinski
  • Mark Margolis minangka Lenny
  • Todd Barry minangka Wayne
  • Judah Friedlander minangka Scott
  • Ernest Miller minangka Bob / "Ayatollah"
  • Ajay Naidu minangka perawat medis
  • Wass Stevens minangka Nick
  • John D'Leo minangka Adam
  • Gregg Bello minangka Larry

Wrestlers profesional ing film iki yaiku Andrew Anderson, Robbie E, Necro Butcher, Nick Berk, Blue Meanie, Sabian, Nate Hatred, Ron Killings, LA Smooth, Jay Lethal, Jim Powers, Antonio Cesaro, Larry Sweeney, Romeo Roselli, John Zandig, Chuck Taylor, Nigel McGuinness, DJ Hyde, Kit Cope, Pappadon lan Jay Santana.

Tanggepane Juru KritikBesut

Film The Wrestler iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 98%, miturut 223 review, kanthi rata-rata rating 8.4 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film entuk nilai 81 saking 100,[5]

Box OfficeBesut

Film The Wrestler nampa $ 26,238,243 ing Amerika Utara lan $ 18.465.752 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 44.703.995, ngluwihi biaya nggawene film yaiku $ 6 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 202.714, ndadikeurutan kaping 24 ing box office. Nanging, ing bukune akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 2,313,149, dadi posisi kaping 16 ing box office.[2]

RujukanBesut

  1. "The Wrestler (15)". British Board of Film Classification. January 6, 2009. Retrieved September 9, 2013.
  2. a b c d "The Wrestler(2008)". Box Office Mojo. Retrieved October 12, 2012.
  3. "Fox Searchlight Wins The Wrestler". Slashfilm.com. September 8, 2008. Retrieved November 21, 2010.
  4. "The Wrestler (2008)". Rotten Tomatoes. Retrieved February 13, 2018.
  5. "The Wrestler reviews". Metacritic. Retrieved February 13, 2018.

Pranala njabaBesut