Theresia Ebenna Ezeria Pardede

Theresia Ebenna Ezeria Pardede (asring dipuncekak Theresia EE Pardede utawi langkung misuwur kanthi nama Tere - lair ing Jakarta, 2 Sèptèmber 1979; umur 40 taun) inggih punika penyanyi lan pulitikus Indonésia.[1][2] Tere kalebet anggota DPR kalamangsa 2009—2014 saking Parté Dhémokrat kanggé Laladan Pemilihan Jawa Barat II.[1][2] Tere kalebet penyanyi Indonésia ingkang misuwur amargi gadhah karakter swanten ingkang kas lan kaprigelanipun ing bab nyerat lirik-lirik lagu.[1]

TERE
Theresia Ebenna Ezeria Pardede
Latar wuri
Jeneng lair Theresia Ebenna Ezeria Pardede
Lair (1979-09-02) Sèptèmber 2, 1979 (umur 40)
Indonésia Jakarta, Indonésia
Jinis Musik Pop
Pakaryan Penyanyi
Politikus
Taun aktif 2002–sapunika
Pasangan Eka Nugraha
Wong tuwa T.M Pardede (Bapak)
Lersiana Purba (Ibu)

Lagu karyanipun Tere ingkang misuwur inggih punika Awal Yang Indah, Mengapa Ini Yang Terjadi featuring Valent, Aku Patut Membenci Dia, lan Selebihnya Dusta.[1] Tere ing album Begitu Berharga kolaborasi kaliyan musisi senior Ian Antono lan sastrawan Taufik Ismail.[1] Ing lagu kasebat putri pasangan T.M Pardede lan Lersiana Purba punika nyanyi lagu lawas ingkang dipunaransemen malih.[1] Wiwitanipun karier, Tere dados backing vocal ing sawatawis grup band, kalebet Déwa 19.[1] Ngantos lajeng misuwur ing masarakat amargi kolaborasi kaliyan Pas Band ing lagu Kesepian Kita.[1] Tere lajeng ngliris album ingkang kapisan, Awal yang Indah.[1] Ing album punika Tere dados panyerat lirik lan lagu.[1] Album ingkang kapisan kalebet sukses lan ing album ingkang kaping kalih, Sebuah Harapan (2003) lan Begitu berharga (2005).[1]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k Tere dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. a b Tere Pindah Kamar ke DPR dipunundhuh tanggal 29 Juli 2011)

Pranala njawiBesut

Tere