Tuduhaké menu pokok

Thomas Alva Edison (18471931), punika satunggiling papanggih tèhnik saha ahli sains saking Amérikah Sarékat ingkang misuwur ugi prodhuktif sanget.

Thomas Alva Edison
Thomas Edison2.jpg
"Jenius iku asalé saka 1% inspirasi lan 99% perspirasi (kringet/makarya keras)."
– Thomas Alva Edison, Harper's Monthly (September 1932)
Lair(1847-02-11)Fèbruari 11, 1847
Milan, Ohio
PatiOktober 18, 1931(1931-10-18) (umur 84)
West Orange, New Jersey
Pakaryanpanemu, èlmuwan, pengusaha
BojoMary Stilwell (o. 1871–84)
Mina Edison (o. 1886–1931)
AnakMarion Estelle Edison (1873–1965)
Thomas Alva Edison Jr. (1876–1935)
William Leslie Edison (1878–1937)
Madeleine Edison (1888–1979)
Charles Edison (1890–1969)
Theodore Miller Edison (1898–1992)
Wong tuwaSamuel Ogden Edison, Jr. (1804–1896)
Nancy Matthews Elliott (1810–1871)
DulurLewis Miller (father-in-law)
A Day with Thomas Edison (1922)
Thomas Alva Edison

Prodhuksinipun kathah ingkang dipun-patèn-aken. Patènipun kathah sanget, wonten kirang langkung 1.000 papanggihan (penemuan). Antawis sanès papanggihanipun punika: bohlam, fonograf, mikrofon saha kinetoskop.

Uga delengen liyanBesut

Pranala njabaBesut