Thomas Hardy

Panitra lan novèlis kodhang Inggris, miyos ing Upper Bochkampton ing Dorset. Sanadyan dhèwèké nyambut gawè kanthi kontrak minangka arsitek ing umur 16 taun, lan nggawè panguripan kang apik ing profesi iki nganti umur pertengahan telung puluh, Hardy wis ora seneng karo gaweyané lan nyiyapaké dhiri kanggo karir kasusastran nalika isih cilik umur welasan taun. Panulakan kang ajeg saka geguritanè nyurung dhèwèké kanggo nyoba panulisan fiksi, nanging novel kapisane, sawijine komentar sosial kang ironis, The Poor Man and the Lady (pèrangan kang diterbitakè samarinè panitra sèda minangka An Indescretion in The Life of on Heiress), penerbitanè uga ditimbang-timbang ''sosialistis''. Upaya kaping pindone, Desperate Remedies (1871), sawijine novèl sajrone cara penggeter ati Wilkie Collins dicetak .[1]

Thomas Hardy
OM
Thomashardy restored.jpg
Hardy antara kira-kira 1910 and 1915
Lair(1840-06-02)2 Juni 1840
Stinsford, Dorset, England
Pati11 Januari 1928(1928-01-11) (umur 87)
Dorchester, Dorset, England
Pakuburan
PakaryaNovelist, poet, and short story writer
AlmamaterKing's College London
Obahan sastraNaturalism, Victorian literature
Karya gedhéTess of the d'Urbervilles
Far from the Madding Crowd
The Mayor of Casterbridge
Collected Poems
Jude the Obscure
Bojo

Tandha tangan

KapustakanBesut

  1. Perkins, Christine N. (2005). Pustaka Pintar 100 Penulis. Jakarta: Progres. kc. 2. ISBN 979-3359-68-4.