Tuduhaké menu pokok

Thomas Jefferson lair ing Shadwell, Virginia, 13 April 1743 – pati ing Charlottesville, Virginia, 4 Juli 1826 ing umur 83 taun iku Présidhèn Amérikah Sarékat sing katelu kanthi mangsa kalungguhan saka taun 1801 nganti 1809.[butuh sitiran] Thomas Jefferson uga dadi Pencetus Déklarasi Kamardikan (1776) lan bapak pendhiri Amérikah Sarékat.[1]

Thomas Jefferson
02 Thomas Jefferson 3x4.jpg
Thomas Jefferson (17431826) dilukis déning Rembrandt Peale padha 1800.
Présidhèn Amérikah Sarékat ke-3
Linggih
4 Maret 1801 – 4 Maret 1809
Wakil PrésidhènAaron Burr (1801–1805) dan George Clinton (1805–1809)
Kang sadurungéJohn Adams
Kang sawiséJames Madison
Rerincèn dhiri
Lair13 April 1743 / (O.S 2 April 1743
Shadwell, Virginia
PatiJuli 4, 1826(1826-07-04) (umur 83)
Charlottesville, Virginia
BangsaAmérika
Parté pulitikDhémokratik-Républikan
SisihanMartha Wayles Skelton Jefferson
AgamaDeist
Tandha tangan

RujukanBesut

  • Buku Présidhèn - Présidhèn Amérikah Sarékat, dibabar déning Dinas Penerangan lan Kabudayan Amérikah Sarékat, Jakarta (2003)
  • The Presidents, A Reference History. Editor. Henry F. Graff. Edisi kedua. Penerbit Scribners 1996
  • Biografi Thomas Jefferson
  • Biografi présidhèn-présidhèn Amérikah Sarékat hal. 547. Buku Fakta dan Almanak 2002.

Pranala njabaBesut