Tuduhaké menu pokok

Tlaga Baikal ya iku tlaga banyu tawar kang paling jero ing donya. Tlaga Baikal dadi wadhah sapaalima jumlah banyu tawar ing donya kang durung kecemar. Tlaga Baikal keisi punjul 20% banyu tawar ing donya lan 90% banyu tawar Russia. Tlaga baikal ya iku situs warisan donya kang dumunung ing sisih kidul Siberia ing Russia, watara Oblast Irkutsk ing kulon laut lan Buryatia ing tenggara, cedhak kutha Irkutsk.

Tlaga Baikal
Olchon1.jpg
Karte baikal2.png
Koordhinat53°30′N 108°0′E / 53.500°N 108.000°E / 53.500; 108.000Koordhinat: 53°30′N 108°0′E / 53.500°N 108.000°E / 53.500; 108.000
JinisContinental rift lake
Arus mlebu kang pokokSelenge, Barguzin, Upper Angara
Arus metu kang pokokAngara
Catchment area560,000 km2 (216,000 sq mi)
Basin countriesRussia and Mongolia
Max. length636 km
Max. width79 km
Surface area31722 km²
Average depth744.4 m
Max. depth1642 m
Water volume23,615.39 km3 (5,700 cu mi)
Shore length12,100 km (1,300 mi)
Surface elevation455.5 m (1,494 ft)
FrozenJanuary–May
Islands27 (Olkhon)
SettlementsIrkutsk
1 Shore length is not a well-defined measure.
Sana Warisan Donya UNESCO
Tlaga Baikal
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
JinisNatural
Wewatonvii, viii, ix, x
Rujukan754
Tlatah UNESCOAsia
Sujarah prasasti
Prasasti1996 (Sési 22nd)

Pranala njabaBesut