Teuku Adifitrian atau lebih dikenal dengan nama Tompi (lair ing Kutha Lhokseumawe, Acèh, 22 Sèptèmber 1978; umur 41 taun), iku penyanyi jazz, uga dadi dhokter profesi loro iku dilakoni kabehané, dadi penyanyi lan dadi dhokter.[1][2] Priya kalairan saka Lhokseumawe, Acèh.[1] Dhèwèké ngakuni manawa profesi dadi penyanyi iku namung amarga nyanyi iku hobiné.[1]

Tompi
Tompi.jpg
LairTeuku Adifitrian
Pakaryanpenyanyi, pembawa acara, dhokter

Dhèwèké, ngrasa manawa dhèwèké ora kudu dadi atris utawa ora dibayar sakalipun dhèwèké tetep bakal nyanyi.[1] Nanging, kabeneran digandheng déning indhustri musik.[1] Tompi kang nglakoni pagaweané iki tetep duwé usaha kanggo misah paggaweané dadi dhokter lan dadi penyanyi.[1] Manawa ana pasien kang anjaluk dhèwèké nembang utawa foto-foto, dhèwèké bakal nolak lan ngomong manawa dudu papané.[1]

Tompi nikah karo kenya ayu kang jenengé Arti Nadira, pepujaning atiné kang wus dipacari nganti 6 taun suwené.[1]Arti Nadira uga dhokter, nanging dhèwèké luwih preduli babagan kaséhatané Tompi.[1] Mulai saka pola mangan nganti bahan-bahan kanggo ngracik panganané.[1] Amarga perhatian saka Arti Nadira, Tompi ngakuni manawa dhèwèké ora nganggo panyedap panganan manawa masak.[1]

Miturut masalah Kleptokrasi kang dadi julukané Indonésia.[2] Tompi duwé pandapat, manawa indhustri musik ning Indonésia ora variatif.[2] Industri musik Indonésia namung ndelengi panjualan RBT.[2] Pembajakan uga wus umum ning kalangan masarakat Indonésia ora namung iku, ngunduh tetembanga gratis ning internet uga dadi pilihané masarakat tinimbang tuku sing legal.[2] dadi ora heran manawa Indonésia dijuluki nagara klepto.[2]

Amarga fenomina kang kaya mengkené iki, Tompi ngimbau marang masarakat kanggo tetep njurung musik ning nagara Indonésia supaya ora ana pambajakan.[2]

DiskografiBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k Artike Tompi dipununduh tanggal 5 Juli 2011
  2. a b c d e f g berita Tompi dipununduh tanggal 5 Juli 2011