Tuduhaké menu pokok
Trichinella spiralis
Trichinella larv1 DPDx.JPG
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Nematoda
Klas: Enoplea (disputed)
Ordho: Trichocephalida
Superfamili: Trichinelloidea
Génus: Trichinella
Spésies: T. spiralis
Jeneng binomial
Trichinella spiralis
(Owen, 1835)

Trichinella spiralis disebat uga karo Cacing Otot ya iku Kewan saka anggota Avertebrata kang kagolong ning filum Nematoda.[1] Cacing iki nyebabkaké lelara trichinosis ning Manungsa, babi, utawa tikus. Parasit iki mlebu ning awaké manungsa liwat daging babi kang dimasaké kurang mateng. Ning sajeroning usus manungsa, larva dadi cacing. Cacing iki obah nyedhaki otot liwat pembuluh limfa utawa getih lan salanjuté dadi cacing diwasa. Kanggo nyegah infeksi déning cacing iki, daging kuduné dimasak nganti mateng supaya cacing sing isih enom iku mati.[2][3][4]

RujukanBesut

  1. Buku sekolah elektronik [Anshori, Djoko Martono] (2009). Biologi 1: Untuk Sekolah Menengah Atas (SMA)-Madrasah Aliyah (MA) Kelas X. Jakarta: Pusat Perbukuan Departemen Pendidikan Nasional. ISBN 978-979-068-129-3 (no.jil.lengkap) / ISBN 978-979-068-130-9.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)
  2. Purves et al. 2004
  3. Raven et al. 2005
  4. [A. Pratiwi, Sri Maryati, Srikini, Suharno, Bambang S.] (2007). BIOLOGI SMA Jilid 1 untuk Kelas X Berdasarkan Standar Isi 2006. Jakarta: Penerbit Erlangga. ISBN 979-781-726-1.  Priksa gandra |author-link1= (pitulung)