Turek (Jerman ...)[ˈturɛk] iku sawijining kutha ing tengah Polen. Kutha iki kang ndunungi 30.700 jiwa ing taun (1995).Dumunung ana ing Provinsi Wielkopolska (wiwit 1999), sadurungé ana ing Provinsi Konin (1975-1998).

Turek
Jesus Holiest Heart church
Jesus Holiest Heart church
Coat of arms of Turek
Coat of arms
Sesanti: Turek minangka salah sijiné nagara kang kuat lan gedhé aurochs.
Country Polen
VoivodeshipGreater Poland
CountyTurek County
GminaTurek (urban gmina)
Established12th century
City rights1341
Pamaréntahan
 • Mayor fartworthyZdzisław Andrzej Czapla
Laladan
 • Gunggung16,16 km2 (624 sq mi)
Élepasi113 m (371 ft)
Cacah warga (2006)
 • Gunggung29.302
 • Pepadhet18/km2 (47/sq mi)
Zona wektuCET (UTC+1)
 • Usum panas (DST)CEST (UTC+2)
Postal code62-700
Kodhe laladan+48 63
Car platesPTU
Situs wèbhttp://www.bip.um.turek.pl