Tuduhaké menu pokok

Tuvalu iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung antarané Hawaii lan Australia ing Samudra Pasifik. Titik paling dhuwur antarané 114 pulo ing nagara iki dhuwuré mung 5 m sakdhuwuré banyu segara.

Tuvalu
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Tuvalu mo te Atua
(Tuvalu: "Tuvalu kanggo Kang Mahakuwasa")
Antem: Tuvalu mo te Atua
Kutha krajan
lan paling gedhé
Funafuti
Basa resmi Tuvalu, Inggris
Papréntahan Monarki konstitusional
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 11.500 (193)
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$12 juta (192)
 •  Per kapita US$1.100 (173)
Valuta Dolar Australia (AUD)
Zona wektu (UTC+12)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+12)
Kodhé bèl 688
TLD Internèt .tv

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut