Tuduhaké menu pokok
Usbkey internals.jpg
Komponèn-komponèn internal wangun
flash drive kang umum
1 Sambungan USB
2 Piranti pangontrol uga panyimpenan massal USB
3 Titik uji
4 Cip memori kilat
5 Osilator kristal
6 LED
7 Write-protect switch
8 Pangonan kosong kanggo cip memori kilat kaloro

USB flash drive (uga asring karan Flashdisk utawa UFD) ya iku piranti panyimenan data memori flash tipe NAND sing duwé piranti penghubung USB kang terintegrasi[1]. Flash drive racaké ukurané cilik, ringan, sarta bisa diwaca lan gampang ditulisi[1]. Saiki, kapasitas sing disedakaké kanggo USB flash drive ana saka 8 gigabyte nganti 512 gigabyte[1]. Gedhenè kapasitas flashdisk tergantung saka téknologi memori flash sing digunakaké[1].

Isi

Panemu lan SajarahBesut

Panemu Flash Memory (NOR dan NAND) ya iku Dr Fujio Masuoka taun 1984 nalika kerja ing Toshiba déné jeneng flash dhéwé sing njenengi kancanè, Mr. Shoji Ariizumi[2]. Durung bisa dipesthekakè sapa sing pertama ngembangakè USB flash drive amarga ana telung perusahaan sing ngembangke kaping pisan, ya iku M-Systems, Netac, lan Trek 2000 Flash drive wiwit dipasarakè taun 2001 ing Amérika déning IBM[2]. Ukuran data sing bisa disimpen nalika iku ya iku 8 MB, data sing terakhir November 2006 wis tekan 64 GB[2].

USB Flash Drive ing WindowsBesut

Sistem operasi Microsoft Windows ngimplementasikakè USB flash drive dadi USB Mass Storage Device, lan nggunakaké device driver usbstor.sys[3]. Amarga Windows duwé fitur auto-mounting, lan USB flash drive iku perangkat plug and play, Windows arep nyoba nglakokaké sabisané nalika perangkat mau dicolokakè ing jero soket USB[3]. Windows XP lan sing sawisé malah duwé fitur Autoplay, sing ngijinakè flash drive diakses sakabehané kanggo nentokakè apa isi ing jero USB flash drive mau[3]. Nanging flashdisk dadi médhia empuk kanggo panyebaran virus, amarga kemampuan virus kanggo nyalin virus dhéwé ning flashdisk lan nglakokakè otomatis nalika dicolokaké ing port USB (fungsi Autoplay ing sistem Windows ora dipateni)[4]. Akèh virus komputer lokal kaya déné Brontok/RontokBro, PendekarBlank, lan virus lokal liyané nggunakaké USB flash drive dadi médhia transmisi virus saka inang siji marang inang liyanè, nggantekakè disket[5]. Virus-virus sing akéh-akéhé mlaku ning dhuwur windows luwih rikat nyebar tinimbang Windows sing ngakses drive nggunakaké fitur autoplay duwekè Windows[5]. Amarga, ana apikè kanggo nonaktifkè fitur autoplay, sanajan ora mbiyantu kanggo nyegah panyebaran virus[4].

Pranala njabaBesut

Aplikasi keydriveBesut

 
USB flash drive sing umum

Situs-situs HOWTOBesut

 
Wangun USB drive, ditunjukake kanthi ukuran 24 mm.

Distribusi GNU/Linux untuk USBBesut

Cathetan sukuBesut