Uget-uget

Uget-uget (basa Indonésia: jentik utawa jentik-jentik) iku tahap larva saka lemud. Uget-uget urip ing banyu lan duwé perilaku nyedhak utawa "nggantung" ing lumahing banyu kanggo ambegan. Jeneng "uget-uget" asal saka gerakané nalika obah ing banyu. Uget-uget dadi sasaran sajeroning pengendalian populasi lemud sing duwé peran minangka vektor lelara nular liwat lemud, kaya malaria lan demam berdarah dengue.

Uget-uget lemud Culex.
Mosquito larva.jpg