Ukraina

(Kaelih saka Ukraine)

Ukraina iku nagara ing Éropa Wétan. Nagara iki wewatesan karo Polen, Rumeni, Moldavia, lan Transistria ing sisih kulon, Segara Ireng ing sisih kidul, Ruslan ing sisih wétan lan Rusputih ing sisih lor. Nagara iki sadurungé taun 1992 dadi wewengkoné Uni Soviyét. Kutha krajan Ukraina Kiyiv.

Україна
Ukraina
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Ukrayinan: Volya, zlahoda, dobro
(Basa Jawa: "Kabébasan, Kaselarasan, Kabecikan")
Antem: Shche ne vmerla Ukraina
Kutha krajanKiyev
Kutha paling gedhé Kiev
Basa resmi Ukraina
Papréntahan Dhémokrasi parlementer
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa ora digubris
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2017 42.418.235 (32)
 •  Cacah sirah 2001 48.457.102
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$312,1 miliar (29)
 •  Per kapita US$6.554 (90)
Valuta Hryvnia (UAH)
Zona wektu (UTC+2)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+3)
Kodhé bèl 380
TLD Internèt .ua

Uga delengenBesut

  • Leviv, siji kutha gedhé ing Ukraina.
  • Odésa, siji kutha gedhé ing Ukraina.
  • Wisiwanka, corak klambi tradhisiyonal Ukraina.

Pranala NjabaBesut