Umar Patek

Umar Patek (lair 1970)[1] is a member of Jemaah Islamiyah sing dadi buron ing Amérikah Sarékat, Australia, lan Indonésia kanthi tuntutan térorisme. Ditawakaké bebungah sing gedhéné $1 yuta déning Program Bebungah kanggo kaadilan Rewards For Justice Program tumrap informasi sing bisa njalari Umar Patek bisa dicekel.[2]

Umar Patek
Umar Patek (aka) Umar Kecil 1.jpg
(source: US Dept. of State)
Lair1970 (age 52–53)

Patek didakwa gawé bahan peledhak sing dianggo ngebom Bali taun 2002, sing niwasaké 202 jiwa.[3]

Patek lair taun 1970 lan minangka wong Jawa katurunan Arab, dhuwuré 166 cm, bobot 60 kg. Umar Patek uga dikenal kanthi jeneng Umar Kecil, Umar (Arab), Pa'tek, Pak Taek, Abu Syekh, lan Zacky.[butuh sitiran]

Patek ditangkep déning aparat kaamanan Pakistan ing Abbotabad ing 25 Januari 2011 kanthi bebungah 1 yuta dolar.[4][5] Tanggal 11 Agustus 2011, Umar Patek dièkstradisi ke Indonesia.[3][6]

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. "Bali bomb suspect arrested in Pakistan: Indonesia". AFP. Google News. 2011-03-30. Diarsip saka sing asli ing 2014-01-29. Dibukak ing 2011-03-30.
  2. Rewards for Justice page on Umar Patek
  3. a b "Bali bomb suspect extradited to Indonesia". Al Jazeera. 2011-08-11. Dibukak ing 2011-08-11.
  4. "Bali bombing suspect Umar Patek 'arrested in Pakistan'". BBC News online. 2011-09-30. Dibukak ing 2011-09-30.
  5. "Militant's road ends in Pakistan". Dawn. 15 April 2011. Dibukak ing 4 Mèi 2011.
  6. "Bali bombing suspect Umar Patek extradited to Indonesia". BBC News. August 11, 2011.

Pranala njabaBesut


Cithakan:Paramilitary-bio-stub