Vespa

Vespa inggih punika salah satunggal merek sepeda motor jinis skuter kang asalé saka Italia. Perusahaan induk Vespa, inggih punika Piaggio. Ing wiwitan wetuné Vespa ana saingan kang abot ya iku merek Lambretta, sapunika Vespa minangka motor skuter konvensional, Vespa ora duwé saingan manèh. Motor merek Vespa disebarke déning PT Dan Motor Indonesia kang duwé pasaran marang warga sing pancen tresna banget marang motor mau, luwih-luwih vespa antik ing Indonesia. Motor mau uga asring diarani Piaggio Kodok, amarga memper VW Kodok.lan vespa isih digunakaké minangka sarana transportasi nganti saiki. Vespa uga kalebu sarana transportasi kang ékonomis amarga regane kang kaetung murah lan awet.

Vespa
IndhustriSkuter
Diyasa23 April 1946 di Florence
Kantor gedhéPontedera, Itali
BabonPiaggio & Co. SpA
Slogan"Not just a scooter, a way of life"
Sana jaringanvespa.com
Vespa Rally 180 taun 1969.

Pranala njabaBesut