Višegrad

Višegrad (Sirilik: Вишеград) iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Republika Srpska, pérangan wétan saka Bosnia-Herzegovina, ing gisiking Kali Drina, dumunung ana ing dalan antarané Goražde lan Ustiprača tumuju kuthaUžice.

Višegrad
Coat of arms of Višegrad
Lambang
Lokasi Višegrad ing Bosnia-Herzegovina
Lokasi Višegrad ing Bosnia-Herzegovina
NagaraBosnia-Herzegovina
PaméranganRepublika Srpska
Pamaréntahan
 • WalikuthaMiladin Miličević (SDS) [1]
Laladan
 • Gunggung48 km2 (19 sq mi)
Cacah warga (1991)
 • Gunggung21.199
Kodhe pos73240
Kodhe laladan(+387) 058

SajarahBesut

Kutha cilik iki mosuwur amarga anané buku novèl sajarah Bridge on the Drina karangan Ivo Andrić, kang menangaké Bebungah Nobel.

Kreteg Mehmed Paša Sokolović ing Višegrad diyasa déning Mehmed Paša Sokolović ing taun 1571. Nganti saiki isih ana, land dadi salah siji atraksi turisme kang dicathet minangka salah siji situs warisan donya UNESCO. Akèh turis kang teka ing Višegrad mung saperlu arep mlaku ing sadhuwuring kreteg kang misuwur mau.

SportBesut

Klub bal-balan lokal ya iku FK Drina HE Višegrad.

PopulasiBesut

Miturut sènsus taun 1910 , sing ndunungi Višegrad dumadi saka manéka ètnik.

Komposisi Ètnik
Taun Serb  % Muslim  % Kroat  % Yugoslav  % Liya  % Total
1961 9,965 40.24% 13,689 55.28% 89 0.36% 824 3.33% 122 0.49% 24,762
1971 9,225 36.33% 15,752 62.04% 68 0.26% 141 0.55% 203 0.82% 26,738
1981 7,648 32.96% 14,397 62.05% 60 0.26% 858 3.70% 113 0.49% 23,201
1991 6,743 31.80% 13,471 63.54% 32 0.15% 319 1.50% 634 2.99% 21,199

Pungkasan iki populasi Visegrad mèh kabèh saka ètnik Serbia.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Koordinat: 43°47′N 19°17′E / 43.783°N 19.283°E / 43.783; 19.283