Tuduhaké menu pokok

Victor Emmanuel II ( Basa Italia: Vittorio Emanuele II ; jeneng lengkap: Vittorio Emanuele Maria Alberto Eugenio Ferdinando Tommaso di Savoia ; 14 Maret 1820 - 9 Januari 1878) iku raja Sardinia wiwit 1849 ngantos 17 Maret 1861. Ing wekdal punika, piyambakipun dados gelar Raja Italia lan dados raja ingkang sepindhah wonten ing Italia nalika abad kaping 6, gelar ingkang dipunprakirakaken dumugi tilar donyanipun ing taun 1878. Wong-wong Italia menehi dheweke asma Father of the Fatherland (Basa Basa Italia: Padre della Patria ). Monumèn Altare della Patria (utawa Vittoriano ) ing Roma dibangun ing pakurmatan.

Vittorio Emanuele II
VictorEmmanuel2.jpg
Victor Emmanuel II
King of Italy (more...)
Panjenengan 17 March 1861 – 9 January 1878
Leluhur Napoleon (1814)
Panerus Umberto I
Prime Ministers
King of Sardinia; Duke of Savoy
Panjenengan 23 March 1849 – 17 March 1861
Leluhur Charles Albert
Prime Ministers
Lair 14 March 1820
Palazzo Carignano, Turin, Piedmont-Sardinia
Surud 9 Januari 1878(1878-01-09) (umur 57)
Quirinal Palace, Rome, Italy
Astana Pantheon, Rome
Garini
Putra
see details...
Jeneng dawa

Basa Italia: Vittorio Emanuele Maria Alberto Eugenio Ferdinando Tommaso


Inggris: Victor Emmanuel Mario Albert Eugene Ferdinand Thomas
Wangsa Savoy
Bapa Charles Albert of Sardinia
Ibu Maria Theresa of Austria
Agama Roman Catholicism
Tapak tangan

Isi

BiyografiBesut

 
Victor Emmanuel ing taun 1849

Victor Emmanuel lair minangka putra paling gedhe saka Charles Albert, Pangeran Carignano, lan Maria Theresa saka Austria . Ramane berhasil sepupu adoh minangka Raja Sardinia-Piedmont ing taun 1831. Dheweke urip pirang-pirang taun nalika isih enom ing Florence lan nunjukake minat awal babagan politik, militer, lan olah raga. Taun 1842, dheweke nikah karo sepupu, Adelaide saka Austria . Dheweke diarani Adipati Savoy sadurunge dadi Raja Sardinia-Piedmont.

Dheweke melu ing Perang Kamardikan Italia Pertama (1848-1849) ing sangisoring bapakne, Raja Charles Albert, nglawan ing garis depan ing pertempuran Pastrengo, Santa Lucia, Goito lan Custoza.[1]

ReferencesBesut

SumberBesut

Ing basa ItaliaBesut

  • Del Boca, Lorenzo (1998). Maledetti Savoia. Casale Monferrato: Piemme. 
  • Gasparetto, Pier Francesco (1984). Vittorio Emanuele II. Milan: Rusconi. 
  • Mack Smith, Denis (1995). Vittorio Emanuele II. Milan: Mondadori. 
  • Pinto, Paolo (1997). Vittorio Emanuele II: il re avventuriero. Milan: Mondadori. 
  • Rocca, Gianni (1993). Avanti, Savoia!: miti e disfatte che fecero l'Italia, 1848–1866. Milan: Mondadori. 

Pranala njabaBesut

Victor Emmanuel II
Lair: 14 March 1820 Tilar donya: 9 January 1878
Regnal titles
Kang sadurungé
Charles Albert
King of Sardinia; Duke of Savoy
23 March 1849 – 17 March 1861

Cithakan:S-non

Lowong
Kang pungkasan mawa sesebutan iki
Napoleon I
King of Italy
17 March 1861 – 9 January 1878
Kang sawisé
Umberto I