Vonny Cornelia

Vonny Cornellya Permatasari
Vonny cornelia 053.jpg
Vonny Cornelia
Pratélan latar wuri
SakaIndhonésia Bogor, Jawa Barat, Indonésia
GénrePop
PakaryanModel, Penyanyi, Pemain sinétron, Pemain filem
Mangsa akarya1997-2000 (anggota grup vokal Bening)
1998–sekarang (aktris)
LabèlMusica Studios (1997-2000)

Vonny Cornellya Permatasari dikenal kanthi jeneng Vonny Cornelia (lair ing Bogor, Jawa Barat, 14 Agustus 1979; umur 42 taun).[1] Vonny Cornellya iku salah sijiné bintang sinétron lan juru main filem Indonesia.[1] Vonny biyèn dikenal dadi salah sijiné anggota grup vokal Bening.[1] Vonny miwiti karire dadi modhél kanthi mèlu pamilihan Cover Girl majalah Mode taun 1992.[1] Nalika taun 1997, bareng karo kancané kang cacahé telu ya iku Dewi Murniaty, Ditasiani Oktovie, Vera Soedibyo, Vonny nggabung ing kalompok vokal Bening.[1] Golongan iki dibimbing karo Yovie Widianto, Dody Is, lan Carlo Saba saka Kahitna, Bening nggawé album kang sepisanan nalika taun 1997.[1] Album iki temané Ada Cinta.[1] Sawisé iku Bening nggawé single Apa Yang Kau Rasakan nalika taun 1998.[1] Nalika taun 2000, Bening nggawé album kang judhulé Romantis.[1] Ing album iki ana lagu kang dadi andelané ya iku Salam Semata.[1] Kabéh album Bening digawé karo Musica Studios.[1] Sawisé iku anggota Bening milih nduwéni karir dhéwé-dhéwé.[1] Vonny uga wiwit sibuk ing sinétron saéngga milih metu saka Bening.[1] Sinetron kang tau dibintangi Vonny ya iku Biarkan Orang Bicara, Kemuning, Dewi Fortuna, Tunjuk Satu Bintang, Ali & Sevira, Sang Pecinta, Satu Cincin Dua Cinta, lan Waktu Terus Berjalan.[1] Vonny iku anak kang wuragil saka sadulur kang cacahé lima.[1] Vonny uga tau main ing filem layar lebar kang judhulé Antara Aku, Piano, dan Puisimu nalika taun 2005.[1] Vonny uga tau dadi finalis calon bintang Lux taun 2000.[1] Vonny uga tau nyanyi kanggo mbiyantu kurban bencana alam.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 30 Agustus 2011)
  2. http://hot.detik.com/readfoto/2009/11/11/123405/1239638/431/1/vonny-cornelia-nyanyi-lagi(dipunundhuh tanggal 30 September 2011)