Wadhuk Wadhaslintang inggih punika wadhuk ingkang dumunung ing tapal wates Kacamatan Wadhaslintang Kabupatèn Wonosobo kaliyan Kabupatèn Kebumèn Provinsi Jawa Tengah.[1] Wadhuk punika dipunyasa ing warsa 1992, kanthi gadhah wiyar 2. 262 Ha.[1] Jarak antawisipun Wadhuk Wadhaslintang saking kutha Wanasaba kinten-kinten 40 km dhateng arah kidul kanthi ngliwati margi ingkang makelok-kelok.[2]

Wadhuk Wadhaslintang
JinisWadhuk
Ambané tlatah kang kailèn banyu-km2 (- mi²)
Negara Indonésia
Ujur-kilomèter (- mi)
Alang kang gedhé dhéwé-kilomèter (- mi)
Amba-km2 (- mi²)
Rata-rata jero-mèter (- kaki)
Kang jero dhéwé-mèter (- kaki)
Isi-km3 (- mi³)
Dawané pasisir1-kilomèter (- mi)
Dhuwuré saka lemah-mèter (- kaki)
Pulo-
PadunungKebumèn lan Kabupatèn Wanasaba
1 Dawané durung bisa kaukur kanthi akurat.
Waduk Wadaslintang

Manut geografisipun, Wadhuk Wadhaslintang dumunung ing Désa Sumber Rejo, Kacamatan wadhaslintang, Kabupatèn Wanasaba.[2] Nanging objek wisata Wadhuk Wadhaslintang dipunkelola déning dinas lingkungan Kabupatèn Kebumèn.[2]

Wadhuk Wadhaslintang dados papan rekreasi ingkang saé.[3] Sasanesipun punika wadhuk punika ugi gadhah mumpangat ingkang mligi sanget kanggé pagesangan warga ing wewengkon sakiwa-tengenipun.[3] Mumpangatipun wadhuk punika inggih punika: kanggé ngingu ulam, nyegah banjir, nampung toya, Pembangkit Listrik Tenaga Toya lan papan pariwisata.[3]

Wadhuk Wadhaslintang dipunkupengi bukit-bukit ingkang inggil. Wajar sanget manawi wewengkon ing sakupenge wadhuk punika gadhah hawa ingkang seger.[2] Sasanesipun punika bukit-bukit kasebat nambahi endahing wadhuk damelan wau.[2]

Pirsanen ugiBesut

Cathetan sukuBesut

  1. a b Pesona Waduk Wadaslintang dipunundhuh tanggal 11 Maret 2012
  2. a b c d e Waduk Wadaslintang, Tersembunyi di Perbatasan Wonosobo-Kebumen dipunundhuh tanggal 11 Maret 2012
  3. a b c Pesona Alam Waduk Wadaslintang dipunundhuh tanggal 11 Maret 2012

Pranala njawiBesut