Kabupatèn Wanasaba

kabupatèn ing provinsi Jawa Tengah, Indonésia
Disambig variants icon.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

Kabupatèn Wanasaba (panulisan ing basa Indonésia Wonosobo) iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing tengah-tengah provinsi Jawa Tengah, kutha Wanasaba iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 984,68 km² utawa hèktar.

Kabupatèn Wanasaba
Lambang Kabupaten Wonosobo.webp
Lambang Kabupatèn Wanasaba
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦮꦤꦱꦧ
Moto: Wonosobo ASRI
(Aman, Sehat, Rapi, Indah)
Semboyan: ꧄ꦥꦸꦱꦏꦤꦶꦁꦢ꧀ꦮꦶꦥꦸꦗꦺꦴꦁꦒꦚꦮꦶꦗꦶ꧄

Pusakaning Dwi Pujangga Nyawiji

(1825)


Locator kabupaten wonosobo.png
Peta lokasi Kabupatèn Wanasaba
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦮꦤꦱꦧ di Jawa Tengah
Koordinat: 7°21′S 109°53′E / 7.350°S 109.883°E / -7.350; 109.883
Propinsi Jawa Tengah
Tanggal peresmian -
Ibu kota Wonosobo
Pamaréntahan
 - Bupati Eko Purnomo, SE., MM [1]
 - DAU Rp. 748.447.761.000.-(2015)[2]
Luas 984.68 Km²[3]
Gunggung cacah jiwa
 - Total 900.653 jiwa 2014[4]
 - Kepadatan 915 Jiwa/Km²
Démografi
 - Kode area telepon 0286
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
 - Flora resmi Karika
 - Fauna resmi Domba
Situs web www.wonosobokab.go.id

GéografiBesut

Sapérangan gedhé wewengkon Kabupatèn Wanasaba wujud laladan pagunungan. Pérangan wétan (tapel wates karo Kabupatèn Temanggung) dumunung loro gunung geni: Gunung Sindoro (3.136 mèter) lan Gunung Sumbing (3.371 mèter). Laladan lor minangka péranganing Dhataran Dhuwur Dieng, kanthi pucuké Gunung Prahu (2.565 mèter). Ing sisih kidul, dumunung Wadhuk Wadaslintang.

Kutha krajan Kabupatèn Wanasaba dumunung ing tengah-tengah wewengkon Kabupatèn, sing dadi laladan hulu Kali Serayu. Wanasaba diliwati dalan provinsi sing nggabungaké Kutha Semarang-Kutha Purwakerta.

Makna LambangBesut

  1. Garis-garis vertikal awarna ireng tegesé curah udan kanthi intènsitas dhuwur.
  2. Gunung loro kang nandhakaké yèn Kutha Wanasaba sing ASRI dumunung ing èrènging Gunung Sindara lan Gunung Sumbing.
  3. Garis gelombang horisontal awarna kuning mertandhani yèn ing laladan Wanasaba akèh tinemu sumber banyu.
  4. Pari lan kapas sing kagambar ing pinggir pledge mertandhani yèn Wanasaba iku laladan subur.
  5. Tulisan SWATANTRA ing pita putih duwé tékad supaya Wanasaba dadi laladan sing swatantra.

PamaréntahanBesut

 
Peta pamérangan wewengkon ing Kabupatèn Wanasaba.

Kabupatèn Wanasaba ketata saking 15 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Wanasaba ya iku:

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut


  1. "Penetapan Hasil Pilkada 2015 Kabupaten Wonosobo" (PDF). Retrieved 4 Maret 2016. Check date values in: |accessdate= (help)
  2. "Rincian Dana Alokasi Umum per Provinsi Kabupaten Kota 2015" (PDF). Retrieved 5 Maret 2015. Check date values in: |accessdate= (help)
  3. "SIPD (Sistem Informasi Pembangunan Daerah)". Retrieved 11 Maret 2015. Check date values in: |accessdate= (help)
  4. "Kabupatèn-Kementerian Dalam Negeri-Republik Indonesia". Retrieved 11 Maret 2015. Check date values in: |accessdate= (help)