Wali Band

grup musik Indonesia
     

Wali Band iku grup musik asal Tangerang Kidul sing manggon ing Ciputat. Grup musik iki diwangun taun 1999. Anggotané cacah 4 ya iku Faank (vokal), Apoy (gitar), Tomie (drum) lan Ovie (kibot). Kabèh personil band iki lulusan pesantrèn lan sapérangan alumnus UIN Syarif Hidayatullah Jakarta. Album pisanan ya iku Orang Bilang dirilis taun 2008. Band iki lumrahé kagolong kalebu génré pop kanthi sethtihik sentuhan irama melayu sajeroning lagu-laguné. Lagu hit sajeroning album iki ya iku "Dik" lan "Egokah Aku" sing migunakaké Shireen Sungkar minangka modhèl video klip.[1]

Wali Band
Wali Band
Latar wuri
Lair Indhonésia Ciputat, Tangerang Kidul, Indonésia
Jinis Musik Pop, Rock
Taun aktif 1999 - saiki
Parusahan rekaman Nagaswara
Anggota
Faank
Apoy
Tomi
Ovie
Mantan Anggota
Raden
Endang Kurnia
Nunu

Diskografi

besut

Album studio

besut
Tahun Rilis Judhul Posisi Angka Penjualan Sertifikat
2008 Orang Bilang 1 225.000 kopi Quadruple Platinum (4x Platinum)
2009 Cari Jodoh 1 17.550 kopi Silver
2009 Ingat Sholawat 9 2.500 kopi -

Lagu studio

besut
Tahun Judhul Album MTV Ampuh Inbox On The Spot Dahsyat Radio Airplay
2008 Dik Orang Bilang 16 1 - - 1
2008 Egokah Aku Orang Bilang - 1 - - 2
2008 Orang Bilang Orang Bilang - - - - 6
2008 Emang Dasar Orang Bilang - 3 - - 1
2008 Aku Cinta Allah Non-Album Single 2008 (di repackage pada album Mari Shalawat (2009) - 14 - - 10
2009 Aku Sakit Orang Bilang - 17 - - 13
2009 Cari Jodoh Cari Jodoh 1 1 1 1 1
2009 Mari Sholawat Ingat Sholawat 2 2 - 2 1
2009 Baik-Baik Sayang Cari Jodoh 22 9 4 - 7

(+) : Mungkin masih bisa naik.

Pranala njaba

besut

Réferènsi

besut
  1. WALI Band Debut Album, diaksès 20 Agustus 2008