Warna karamèl

Werna karamel utawa pewarnaan karamel minangka salah sawijining jinis warna ing panganan sing larut ing banyu. Iki digawe kanthi perawatan panas karbohidrat (gula), umume ana asam, alkali, utawa uyah, ing proses sing diarani karamelisasi . Iki dioksidasi luwih lengkap tinimbang permen karamel, lan ambu ora enak gula sing diobong lan rasane pait. Wernane wiwit kuning pucet nganti kuning ambar nganti coklat tuwa.

Minuman kaya colas nyumbang telung prelu panjaluk pewarnaan karamel.[butuh sitiran][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (July 2018)">perlu rujukan</span> ][ <span title="This claim needs references to reliable sources. (July 2018)">perlu rujukan</span> ]