Wedang jahe

Wédang jaé punika unjukan mawi bahan pokokipun saking jaé.

Caranipun damel wédang jaé kanthi cara tradhisional inggih punika:

  • jaé dipunresiki lajeng dipunbakar nganggé areng ngantos mateng.
  • jaé dipungepuk ngantos setengah ajur.
  • manawi sampun ajur banjur dipuparingaken wonten ing toya ingkang bentèr utawi panas. Manawi remen ingkang manis saged dipunsukani gendhis Jawi.