Willem III

Willem III, Raja Walanda lan Adipati Agung Luksemburg (Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk van Oranje-Nassau, lair ing Brussels, Bèlgi, 17 Fèbruari 1817 – pati ing Het Loo, 23 Novèmber 1890 ing umur 73 taun) ya iku Raja Walanda lan adipati agung saka Luksemburg (1849-1890). Ing 23 November 1890, séda lan marisake dhampar marang putrine, Wilhelmina kang nalika iku lagi umur 10 taun.

William III
Portrait of King Willem III of the Netherlands, Nicolaas Pieneman (1856).jpg
Raja Willem III saka Walanda nalika pamakuthan Nicolaas Pieneman (1856)
Raja Nèderlan
Panjenengan1849–1890
LeluhurWilliam II
PanerusWilhelmina
Grand Duke of Luxembourg
Panjenengan1849–1890
LeluhurWilliam II
PanerusAdolphe
Adipati Limburg
Panjenengan1849–1866
LeluhurWilliam II
PanerusOra ana (Duchy dibusak)
AstanaNieuwe Kerk, Delft
GariniSophie dari Württemberg
Emma dari Waldeck dan Pyrmont
PutraPangeran William
Pangeran Maurice
Alexander, Pangeran Oranye
Wilhelmina saka Walanda
Jeneng dawa
Willem Alexander Paul Frederik Lodewijk
WangsaOranye-Nassau
BapaWilliam II saka Nèderlan
IbuAnna Pavlovna saka Ruslan

RujukanBesut

  • Majalah Tempo edisi 29 Novèmber 2009

Pranala njabaBesut