William G. Morgan (New York, 18701942) punika tokoh asal Amérikah Sarékat ingkang dipuntepangi minangka pangripta ulah raga bal voli.

William G. Morgan
William G. Morgan.jpg
BangsaAmérikah Sarékat
Jeneng liyaMorgan
Alma materSpringfield College
PakaryanDirektur Pendhidhikan Jasmani ing YMCA

Morgan anèm kuliah ing Springfield College ingkang dipunkelola YMCA (Young Men's Christian Association). Ing mrika panjenenganipun kepanggih kaliyan James Naismith ingkang nalika taun 1891 ngripta ulah raga bal baskèt. Sasampunipun lulus, nalika taun 1895 panjenenganipun wiwit nyambut damel minangka Direktur Pendhidhikan Jasmani ing YMCA ing Massachusetts. Ing mrika panjenenganipun ngripta dolanan ingkang namanipun Mintoinette ingkang dipunrancang boten samo abotipun kaliyan baskèt supados cocog dipunmainaken tiyang-tiyang ingkang langkung sepuh. Dipun rancang adhdhasar ulah raga sanès asal Jerman ingkang namanipun faustball, dolanan puniki lajeng gantèos nama dados volleyball (bal voli).

Pranala njawiBesut