Wong Kurdhi ing Jerman

Wong Kurdhi ing Jerman ngrujuk marang wong-wong Kurdhi asli utawa turunané sing lair utawa manggon ana ing Jerman. Ana bebrayan Kurdhi sing gedhé ing Jerman, cacah wongé udakara 650.000-800.000 wong [5][3][6]. Bab iki ndadèkaké bebrayan Kurdhi ing Jerman kuwi sawijining bebrayan sing paling gedhé sajeroné dhiaspora Kurdhi. Bebrayan Kurdhi ing Jerman uga tansaya gedhé lan katambahan wong amarga anané Perang Sipil ing Suriah.

Wong Kurdhi ing Jerman
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
650,000-800,000[1][2][3][4] ~1.4% saka gunggung populasiné
Basa
Basa Kurdhi, Basa Jerman, (uga ngerti Basa Turki, Basa Arab and Basa Pèrsi)
Agama
Mayoritas: Islam Sunni
Minoritas: Alevisme, Athèisme, Ora ngrasuk salah siji agama
Golongan ètnik magepokan
Wong Iran

Aktivitas pulitikBesut

Ing sasi Oktober taun 2014, Wong Kurdhi ing Jerman bebarengan iring-iringan saperlu protès bab anané serangan ISIS marang salah sawijining kutha ing Suriah, Ayn al-Arab, utawa ing Basa Kurdhi dikenal minangka jeneng Kobani.[7][8]

Ing 8 Agustus 2015, wong Kurdhi cacah èwonan ing Jerman iring-iringan saperlu protès bab anané serangan anggegana déning wadyabala Turki marang PKK Kurdhi.[9]

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. Kleinschmidt, Harald (2006). Migration, Regional Integration and Human Security: The Formation and Maintenance of Transnational Spaces (in Inggris). Ashgate Publishing, Ltd. ISBN 9780754646464. Retrieved 12 August 2016.
  2. "Camps built in Germany, Austria to win new members for PKK, reports reveal". TodaysZaman. Archived from the original on 9 August 2012. Retrieved 13 November 2014. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)
  3. a b "Islamisten und Kurden: Brutale Gruppen in Deutschland - WELT". DIE WELT. Retrieved 19 August 2017.
  4. https://kurdische-gemeinde.de/zahl-der-kurden-in-deutschland-sprunghaft-angestiegen/ This source says that the Kurdish population in Germany increased to 1.15 million in 2015.
  5. "Camps built in Germany, Austria to win new members for PKK, reports reveal". TodaysZaman. Retrieved 13 November 2014.
  6. Baumgartner, Fabian (17 May 2015). "Rivalisierende Banden in Zürich: Machtkampf zwischen kurdischen «Brüdern» und Rockern". Retrieved 19 August 2017 – via NZZ.
  7. "Kurds protested in Germany over 'IS' attacks on the Syrian town of Kobani". DW.DE. Retrieved 13 November 2014.
  8. "Thousands march in France, Germany, Austria to support Kobane Kurds". RFI. Retrieved 13 November 2014.
  9. "Thousands of Kurds in Germany march against Turkish air strikes". Retrieved 19 August 2017.