Yohanes Pahabol

Yohannes Ferinando Pahabol[1] (lair ing Anggruk, Yahukimo, 16 Januari 1992; umur 30 taun) ya iku pesepakbola Indonesia kang saikine main kanggo Persipura Jayapura ing Liga Super Indonesia minangka penyerang. Dhèwèké uga nguwatake Indonesia U-23. Sadurungé, dhèwèké uga mian kanggo Persiwa Wamena lan Persidafon Dafonsoro.

Yohanes Pahabol
Katerangan priangga
Jeneng dawa Yohannes Ferinando Pahabol
Tanggal lair (1992-01-16) Januari 16, 1992 (umur 30)
Papan lair Anggruk, Yahukimo, Indonesia
Dhuwur 1.57 m (5 ft 2 in)
Posisi main Penyerang, Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Persipura Jayapura
Angka 17
Karir nom
2007 PS Soison
2008–2009 Persiwa U-21
2009 Persipura U-21
2010–2011 Persiwa U-21
2011–2012 Persidafon U-21
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011 Persiwa Wamena 7 (0)
2011–2012 Persidafon Dafonsoro 30 (15)
2012– Persipura Jayapura 27 (4)
Tim nasional
2013– Indonesia U-23 9 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 3 Juli 2013.


Dhèwèké ya iku juru main kang biniji duwé kecepatan lan duwé skill apik nalika main, sanajan prawakane pendhek.

KarierBesut

Persidafon Dafonsoro

Pungkasan 2011, Dhèwèké gabung karo Persidafon Dafonsoro saka Persiwa Wamena. Dhèwèké gawé debut kanggo Persidafon Dafonsoro ing tetandhingan nglawan PSPS Pekanbaru kanthi skor pungkasan 4-1 kanggo PSPS Pekanbaru ing 1 Dhésèmber 2011[2]. Dhèwèké nyetak gol sepisanane kanggo Persidafon Dafonsoro ing tetandhingan nglawan Persiba Balikpapan, 14 Fèbruari 2012[3].

Goal internasionalBesut

Yohanes Pahabol: Gol internasional U-23

Gol Wektu Venue Lawan Skor Asil Kompetisi
1 24 November 2013 Stadion Gelora Bung Karno, Jakarta, Indonesia   Maladewa U-23 1–1 2–1 Piala MNC 2013

PrestasiBesut

KlubBesut

Persipura Jayapura

NagaraBesut

Indonesia U-23

RéferènsiBesut

  1. "Yohanes Ferinando Pahabol". soccerway.com. Dibukak ing 12 Mèi 2012.
  2. "PSPS vs. Persidafon 4 - 1". soccerway.com. Dibukak ing 24 Januari 2014.
  3. "Persiba Balikpapan vs. Persidafon 1 - 2". soccerway.com. Dibukak ing 24 Januari 2014.

Pranala njabaBesut

Cithakan:Skuat Persipura Jayapura