Tuduhaké menu pokok
Poster babaran kanggo biyoskup

Zootopia (dibabar minangka Zootropolis ing sawenèh nagara Éropah) iku filem pulisi sobat animasi 3D Amérikah taun 2016 kanthi gènre petualangan, misteri, kemidhi[1] sing digawé Walt Disney Animation Studios lan dibabar Walt Disney Pictures. Filem iki dadi filem animasi unggulan angka 55 ing séri Walt Disney Animated Classics. Byron Howard lan Rich Moore minangka sutradarané lan Jared Bush minangka mitrasutradarané (ing dhebut kasutradarané). Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny Slate, Nate Torrence, Bonnie Hunt, Don Lake, Tommy Chong, J. K. Simmons, Octavia Spencer, Alan Tudyk, lan Shakira dadi para ngisi swarané. Lakon filemé nyaritakaké kongsi sing ora lumrah antaraning pulisi trewélu lan juru pandel garangan abang nedya ngudani konspirasi sing nyangkut ilangé warga sipil prédhator saka métropolis mamalia.

Zootopia digebyagaké ing El Capitan Theatre nalika 17 Fébruari 2016 lan wiwit dibabar ing biyoskup kanthi wujud 2D, Disney Digital 3D, RealD 3D lan IMAX 3D nalika 4 Maret 2016.[2][3] Filem iki éntuk pangalem kritis miliginé ngenani tèknik animasiné, pangisi swarané, lan sekénarioné. Para kritik nyentrong irah-irahané carita sing ngenani prasangka lan setéréotipe, sing ngombyak kala iku.[4][5][6] Filem iki kasil mecahaké rékor filem laris ing sawenèh nagara lan ngasilaké bruto punjul $1 milyar ing sakubenging donya. Iki nglantari filem iki nyandhak urutan kapindho sing ngasilaké bruto paling akèh ing taun 2016 lan ing urutan angka 24 ing sadawaning jaman.

Pratélan tetembunganBesut

Ana ing ngisor iki tembung-tembung Jawa sing dianggo ing artikel iki, dikanthèni jarwané ing basa Indonésia lan Inggris.

  1. dhebut kasutradaran-directorial debut
  2. digebyagaké-to be premiered
  3. filem laris-box office
  4. filem unggulan-feature filem
  5. garangan abang-red fox
  6. irah-irahan-theme
  7. juru pandel-con artist
  8. ngombyak-trending
  9. ngudani-to uncover
  10. nyentrong-to highlight
  11. pangalem kritis-critical acclaim
  12. pulisi sobat-buddy cop

RujukanBesut

  1. McNary, Dave (June 11, 2015). "Watch: Disney's ‘Zootopia’ Trailer Introduces Animal-Run World". Variety. Dijupuk July 25, 2015. 
  2. Yamato, Jen (November 10, 2014). "Disney Dates 2016 Animated Pics ‘Zootopia’ & ‘Moana’". Deadline.com. Dijupuk November 10, 2014. 
  3. Newswire, PR (February 3, 2016). "Disney's Zootopia To Be Released In IMAX® 3D Theatres Domestically And In Select International Markets Including China". Deadline.com. Dijupuk February 3, 2016. 
  4. "Zootopia". Rotten Tomatoes. Fandango. Dijupuk July 13, 2016. 
  5. Travers, Peter (March 3, 2016). "Zootopia". Rolling Stone. Dijupuk March 4, 2016. 
  6. Matt Pressberg. "Anti-Racist ‘Zootopia’ Is Crushing It In Countries Where Diversity Often Doesn’t Play". International Business Times.