50000 Quaoar

asteroid

50000 Quaoar iku objèk trans-Neptunus binèr lan kandhidhat planit cilik sing ngorbit Srengéngé ing sabuk Kuiper. Dhèwèké tinemu nalika tanggal 4 Juni 2002 déning astronom Chad Trujillo lan Michael Brown ing California Institute of Technology, saka gambar kang dideleng nganggo Teleskop Oschin Samuel ing Observatorium Palomar.

Quaoar bebarengan karo Eris, Pluto, Makemake, Haumea, Sedna, Orcus, Varuna, lan Bumi.

RéferènsiBesut