Abdullah bin Abbas

Abdullah bin Abbas (Basa Arab عبد الله بن عباس) yaiku siji Sakabat, lan minangka anak saka Abbas bin Abdul-Muththalib, pak Dhe saka Muhammad. Dhèwèké uga kaloka kanthi jeneng Ibnu Abbas (619 - Thaif, 687/68H).

Ibnu Abbas yaiku salah siji sahabat kang jembar kawruhe, lan akèh hadits sahih kang diriwayatake lumantar Ibnu Abbas, lan dhèwèké uga mudunake sekabehing Khalifah saka Bani Abbasiyah.

BiografiBesut

KulawargaBesut

Dhèwèké yaiku anak saka kulawarga sugih yaiku Abbas bin Abdul-Muththalib, mula saka iku dhèwèké diarani Ibnu Abbas, anak saka Abbas. Ibune Ibnu Abbas yaiku Ummu al-Fadl Lubaba, kang minangka wanita kapindho kang mlebu Islam, nindakaké siji tindakan kang padha karo kanca cedhaké yaiku Khadijah binti Khuwailid, garwa Rasululah.[1].

Bapak saka Ibnu Abbas lan bapak saka Muhammad yaiku anak saka wong kang padha, Syaibah bin Hâsyim, luwih kaloka kanthi jeneng Abdul-Muththalib. Bapak wong tuwa mau yaiku Hasyim bin Abdulmanaf, penerus saka Bani Hasyim klan saka Kurès kang misuwur ing Mekah. Ibnu Abbas uga duwé sadulur yaiku Fadl bin Abbas

Cathetan sikilBesut