Abengourou iku departemen lan kutha ing Pasisir Gadhing, dumunung ing laladan Moyen-Comoé cedhak tapel wates Ghana. Kutha Abengourou iku mligi dipanggoni déning golongan ètnik Agni, sawijining cabang saka wong Akan kang migrasi saka tlatah Ghana. Padunung Abengourou udakara 105,000 jiwa ing taun 2004.

Jeneng "Abengourou" asal saka pocapan Basa Ashanti "n'pé kro", kang tegesé "Aku ora seneng omong dawa."

RujukanBesut

Cithakan:Pasisir Gadhing