Tuduhaké menu pokok

Addis Ababa (basa Amhara አዲስ አበባ, "kembang anyar") iku kutha krajan Etiopia. Addis Ababa ndarbèni status kutha lan provinsi. Kutha iki nduwé punjul 80 bebrayan kang wicara sajeroning 80 basa, lan komunitas Kristen lan Muslim. Dunungé ana ing 9°1'60" Lintang Lor, 38°42' Bujur Wétan (9.0333, 38.7). [1]

Addis Ababa
Skyline of Addis Ababa
Péta Ethiopia
Péta Ethiopia
Chartered cityAddis Ababa
Pamaréntahan
 • WalikuthaBerhanu Deresa
Laladan
 • City530,14 km2 (20,469 sq mi)
 • Land530,14 km2 (20,469 sq mi)
Cacah warga (2007)
 • City3.627.934
 • Pepadhet5.607,96/km2 (1,452,450/sq mi)
 • Urban2.993.719
 • Métro2.973.004

Panggonan iki dipilih déning Ratu Taytu Betul lan diyasa ing taun 1886 déning garwané, Maharaja Menelik II, lan saiki kang ndunungi watara 4 yuta jiwa, kanthi tuwuhing kang ndunungi taunan 8%.

Kutha iki dumunung ing sikilé Gunung Entoto lan digayutaké karo mancanagara liwat Papan Anggegana Internasional Bole. Addis Ababa uga ndarbèni jalur sepur menyang Djibouti.

Fosil kerangka manungsa purba "Lucy" (ing Ethiopia diarani Dinkinesh) disimpen ing musiyum nasional ing Addis Ababa.

Subbagéan2Besut

Pranala njabaBesut