Tuduhaké menu pokok

Adolf J. Heuken, S.J., (lair ing Coesfeld, Jerman, 17 Juli 1929 – pati ing Jakarta, Indonesia, 25 Juli 2019 ing umur 90 taun)[1] yaiku salah sawijining pastor Katolik lan panulis sejarah sing lahir ning Jerman rikala kasebut Republik Weimar nanging banjur mlebu dadi warga negara Indonesia.

Adolf nempuh sekolah menengah ing Gimnasium Johann-Conrad-Schule, Münster, NRW[2]. Sakbanjure lulus taun 1950, piyambake nempuh seminari kanggo persiapan dadi pendhita Katolik. Rampung sekolah seminar, Adolf nggabung ngabdi ning Keuskupan Münster. Ing taun 1963 piyambake ditugasne mbantu makarya ning Indonesia.

Heuken nate nampa anugerah Das Bundesverdienstkreuz am Bande saking pamrèntah Jerman, liwat Dhuta Besar Jerman ning Indonesia, Baron Paul von Malzahn, amarga wis akeh biyantu nglancarke hubungan dwi-nagara Jerman-Indonesia [3]. Anugerah iki klebu sing paling dhuwur statusé saking nagara Jerman.

Buku karyaBesut

Punika daftar sawetara buku besutan Adolf Heuken sing terbit:

  • The Earliest Portuguese Sources for The History of Jakarta, Jakarta, 2002
  • Historical Sites of Jakarta, Jakarta, 2007
  • * Teknik Mengarang, Yogyakarta, 2008
  • Deutsch-Indonesisches Wörterbuch (Kamus basa Jerman-Indonesia), Jakarta, 2009
  • Indonesisch-Deutsches Wörterbuch (Kamus basa Indonesia-Jerman), Jakarta, 2009
  • Christianity in Asia from its Beginnings till today (ing basa Indonesia diterbitke minangka Agama Kristen di Asia (2 jilid)), Jakarta, 2008 (2010, basa Indonesia)
  • "... Dahin Wo der Pfeffer Wächst" – Vierhundert Jahre Deutsche auf den Inseln Indonesiens, Jakarta, 2010

Buku garapan Adolf Heuken ana sing naté dilarang pamrèntah Orde Baru taun 1979 sak durungé diterbitké, mawi judul Sabda Allah yang Diwahyukan Menurut Agama Kristen dan Agama Islam minangka ana bagian sing dianggep ora selaras karo ajaran Islam[4]

RujukanBesut

  1. "Pater Adolf Heuken, Ahli Sejarah Jakarta Meninggal Dunia". Kompas.com. 26 Juli 2019. Dijupuk 26 Juli 2019. 
  2. Hariyadi, Mathias (25 Juli 2019). "In Memoriam Romo Adolf Heuken SJ, Penulis Produktif Yayasan Cipta Loka Caraka (CLC) Jakarta (2)". Sesawi.net. Dijupuk 26 Juli 2019. 
  3. Berita Kedubes Jerman. Penganugerahan Bintang Tanda Jasa Jerman Kepada Penulis Terkemuka Pastor Adolf Heuken S.J. Diakses 10 Desember 2008
  4. Yang Dilarang dan Belum Terang Tempo edisi 18 Agustus 1979.