Agus Suhartono

Laksamana TNI Agus Suhartono (lair ing Blitar, Jawa Timur, 25 Agustus 1955; umur 65 taun) iku Panglima Tentara Nasional Indonésia wiwit 28 September 2010 nganti 30 Agustus 2013.[1] Sadurungé njabat minangka Kepala Staf TNI Angkatan Laut wiwit tanggal 9 November 2009 nganti 28 September 2010 nggantèkaké Laksamana TNI Tedjo Edhy Purdijatno.[2]

Agus Suhartono
Admiral Agus Suhartono.png
Pengabdian tumrap Indonésia Indonésia
Dines/cawang TNI Angkatan Laut TNI AL
Suwéné dines 1978-2013
Pangkat Laksamana (-2009)
Kepala Staf TNI AL (2009-2010)
Panglima TNI (2010-2013)

PendhidhikanBesut

Agus Suhartono namataké pendhidhikan militèr ing Akademi Angkatan Laut (AAL) taun 1978.[3] Saliyané iku, Agus Suhartono ngrampungaké pendhidhikan Sekolah Staf lan Komando TNI AL taun 1994, Sesko TNI taun 1999, lan Lembaga Ketahanan Nasional taun 2003.[4]

KarierBesut

Agus Suhartono tau njabat minangka Komandan Gugus Tempur Laut Koarmatim lan Asisten Operasi KSAL. Sadurungé diangkat dadi KSAL, njabat minangka Irjen Departemen Pertahanan.[5] Laksamana Agus diajokaké déning Présidhèn RI Susilo Bambang Yudhoyono minangka calon tunggal Panglima TNI. Tanggal 27 September 2010, Agus Suhartono lolos uji kelayakan déning DPR lan diangkat dadi Panglima TNI.[6]

RujukanBesut

  1. Agus Suhartono Resmi Jadi Panglima TNI, diaksès 28 September 2010.
  2. Senin Tiga Kepala Staf TNI Baru Dilantik, diaksès 14 November 2009
  3. Laksdya TNI Agus Suhartono Resmi Jabat KSAL, diaksès 14 November 2009
  4. "Tuntaskan Reformasi Présidhèn Lantik Panglima TNI Agus Suhartono dan KSAL Soeparno", Harian Kompas 29 September 2010.
  5. Agus Suhartono Resmi Jadi KSAL, diaksès 14 November 2009
  6. Agus Suhartono Siap Laksanakan Tugas Panglima TNI, diaksès 28 September 2010

Pranala njabaBesut

Jabatan militèr
Didhisiki déning:
Tedjo Edhy Purdijatno
Kepala Staf TNI Angkatan Laut
2009–2010
Diganti déning:
Soeparno
Didhisiki déning:
Djoko Santoso
Panglima Tentara Nasional Indonésia
2010–2013
Diganti déning:
Moeldoko