Imaji Akademi Imigrasi dipunpendhet saking Satelit ing nginggil 630 kaki

Akademi Imigrasi (AIM) inggih punika salah satunggaling sekolah pendhidhikan kedinasan ingkang mapan wonten ing sak ngandhaping Departemen Hukum lan Hak Asasi Manungsa Républik Indonésia. Akademi punika dipundhirikaken ing taun 1962 lan sempat mandheg sekedhap ingkang salajengipun saged dipunfungsikaken malih ing taun 2000. AIM gadhah ancas kanggé nyithak kader pimpinan ing lingkungan Direktorat Jenderal Imigrasi lan Departemen Hukum dan Hak Asasi Manusia, lan ing tembe ngajengipun sadaya lulusan saking perguruan tinggi punika badhé mapan wonten ing sadaya kantor imigrasi ing Indonésia utawi ing perwakilan imigrasi ing manca nagari.[1]

Dangunipun pendhidhikanBesut

Pendhidhikan wonten ing Akademi Imigrasi dipuntindakaken dangunipun tigang taun ingkang dipunwiwiti saking Pendhidhikan Dasar Kasamaptaan ingkang dipunawasi déning Korps Marinir lan utawi Korps Brimob (tigang taun kepengker dipuntindakaken kanthi gantosan ing Bumi Marinir Cilandal lan Pusat Brimob Kelapa Dua), ingkang salajengipun dipunterasaken kanthi masa BASIS, inggih ounika persiapan lan nepangaken pagesanganipun taruna dhateng calon taruna ing Ksatrian AIM- Pusdiklat Depkum dan HAM RI dangunipun tigang sasi. Formasi Taruna Akademi Imigrasi (wiwit Angkatan IV/2000)

Tahun Angkatan Jumlah Taruna/i
1999 IV 64
2000 V 61
2001 VI 62
2002 VII 63
2003 VIII 60
2004 IX 62
2005 X 65
2006 XI 63
2007 XII 60
2008 XIII 63
2009 XIV 65
2010 XV 65

| 2011 | XVI | 65 |}

Praktek kerjaBesut

Praktek makarya dipuntindakaken wonten ing tigang tahap, inggih punika:

  • Tahap I: Praktek Pengenalan Lapangan (PPL) ingkang dipuntindakaken wonten ing pungkasaning semester 2.
  • Tahap II: Praktek Kerja Lapangan (PKL) ngkang dipuntindakaken wonten ing pungkasaning semester 4.
  • Tahap III: Kuliah Kerja Nyata (KKN) ngkang dipuntindakaken wonten ing pungkasaning semester 6.

Prosès mlebetBesut

Ujiyan mlebet sekolah akademi imigrasi punika dipuntindakaken kanthi ngginakaken sistem palastra ingkang nyangkup tes kelengkepen administrasi lan dhuwur badanipun, tes keséhatan lan jasmani (samapta), psikotes, tes skolastik/ akademik, wawancara, lan pamantoan kaping pungkasan.

LokasiBesut

Lokasinipun Kampus AIM utawi ingkang asring dipunsebat Ksatrian AIM inggih mapan wonten ing Badan Pengembangan SDM Hukum lan HAM (BPSDM) Depkumham RI ing Jalan Raya Gandul, Cinere- Kotif Dhépok, Jawa Kulon.[2]

Fasilitas pendhidhikanBesut

Saben taruna AIM dipunparingi fasilitas asrama lan sadaya perlengkapan lan atribut taruna ingkang ngambah seragam PDO (busana dinas ulah raga), PDL (busana dinas lapangan), PDH (busana dinas pesiar), seragam marching band saha atribut sanèsipun kados ta topi pet, baret ngantos sepatu. Saben sasinipun, taruna AIM inggih ugi pikantuk sangu lan pesiar saben sak peken sapisan. Ksatrian AIM ugi dipunjangkepi kaliyan sarana ulah raga saha lapangan badminton, bal-balan, basket, voli, tenis, lan gym, saha basa Inggris lan komputer.

Cathetan sukuBesut

  1. [1](dipunundhuh tanggal 31 Januari 2013)
  2. AKADEMI IMIGRASI ( A I M ) (dipunundhuh tanggal 31 Januari 2013)