Tènes

(Redirected from Tenis)
Bal tènes.

Tènes utawa tènes lapangan iku ulah raga kang migunakaké rakèt lan bal, dimainaké ing lapangan kang dipara dadi loro nganggo jaring utawa nèt.

Sajarah tènesEdit

Miturut cathetan sajarah, ulah raga migunakaké bal lan rakèt wis dimainaké wiwit sadurungé Masèhi, ya iku ing Mesir lan Yunani. ing abad kaping-11 sajinis dolanan kang diarani jeu de paume, kang mèmper tènes saiki, wis dimainaké kanggo kang sepisanan ing sawijining kawasan ing Prancis. Bal kang dipigunakaké diblebet nganggo bolah mawa wulu déné penthungane mung nganggo tangan.

 
Lapangan tènes

Turnamen tenisEdit

Ana sawatara turnamèn tènes kang misuwur:

Uga delengenEdit

Pranala njabaEdit