Akulturasi

Akulturasi ya iku istilah èlmu sajarah kabudayan kang tumuju lan ngandut arti ing campuran antara loro kabudayan utawa luwih, kang padha tinemu lan duwé biji kang ditandani déning billingualitas.Ing sajeroning kabudayan kang lebur ana telu prosès kang dumadi ing kaanan ya iku konfrontasi (nglawan),asimilasi lan adhaptasi.Alkulturasi uga bisa digolongake dadi prosès sosial kang nimbulake manungsa bebauran ing kabudayan kang ana ing lingkungan saubengé lan dipadukake kabudayan manca. Kabudayan manca uga bisa katampa lan dianggo ing sajeroning kabudayan lan ora ngilangi kabudayan kang ana.

Papat jinis penting akulturasi: 1- Segregasi, 2- Integrasi, 3- Assimilation, 4- Marginalization

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Akulturasi ing KamusWiki.